Zomer in de Nationale Parken

Blauwe luchten, zonnestralen, en misschien wel een vakantie in het vooruitzicht. De zomer in Nederland is begonnen en de dagen kunnen niet lang genoeg duren. Eropuit dus! De Nationale Parken in Nederland zijn prachtige gebieden om te wandelen, fietsen, hardlopen, kanoën, zwemmen of te picknicken, voor iedereen is er gelegenheid om van de zomer te genieten. Bezoek je het park op eigen initiatief, of doe je mee met een excursie of andere activiteit?

 

Midzomer

Veel Nationale Parken zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Daarom is de vroege zomer hét moment om heel vroeg of juist laat op pad te gaan. Doe bijvoorbeeld mee met een excursie dauwtrappen, of meld je aan voor een vaartocht bij ondergaande zon. Dat vergeet je niet snel!

 

Zomergasten
Niet alleen wij mensen zijn te gast in de Nationale Parken. Veel vogelsoorten verlaten hun overwintergebied om in Nederland te komen broeden. En wist je dat er ook trekvlinders zijn die grote afstanden afleggen om de zomer door te brengen in de Nederlandse natuur?

 


Wil je de zomerdrukte vermijden?

Het liefste heb je het Nationaal Park helemaal voor jezelf, maar dat gebeurt niet vaak. Wil jij de drukte zo veel mogelijk vermijden? Kies eens voor de langste wandelroute, kies een mooie doordeweekse zomerdag uit voor jouw dagje Nationaal Park of ga vroeg of laat op pad.

 

Bekijk alle Nationale Parken