Grenspark
Kalmthoutse Heide

Over Grenspark Kalmthoutse Heide

Dat de natuur niet in begrenzingen denkt of groeit, is duidelijk in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Dit natuurgebied ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en omvat ongeveer 60 km². Toch voelt het gebied grenzeloos, eindeloos. Dat is misschien te danken aan de grote diversiteit in het landschap.

 

Bezoekerscentrum
Putsesteenweg 129
2920 Kalmthout

Bezoek website

Natuur & Landschap

Onder andere de enorme diversiteit van dit stuk natuur is van aanzienlijke ecologische en cultuurhistorische waarde. Hier wisselen weidse, ongerepte landschappen van heide, vennen, duinen, bossen, weilanden en polder elkaar af. Hier komen vele bezoekers letterlijk en figuurlijk op adem, te voet, op de fiets of te paard. Hier leven zeldzame planten en dieren in alle rust. Hier, kortom, vindt zoveel leven de vrede en vruchtbare voedingsbodem om te overleven. Niet gek dus dat Grenspark Kalmthoutse Heide deel uitmaakt van het Natura-2000 netwerk dat in heel Europa de belangrijkste natuurgebieden op duurzame wijze beschermt. 

Activiteiten & Routes

Een wandeling met natuurgids, een lezing of een educatieve activiteit? De activiteitenkalender van Grenspark Kalmthoutse Heide geeft een goed overzicht van alle activiteiten in en rondom het Grenspark. 

 

Activiteiten

Of je nu een flinke struintocht door de wilde natuur of een gemoedelijke wandeling met het hele gezin wilt maken: in Grenspark Kalmthoutse Heide vind je een ruim aanbod aan wandelroutes die je door prachtige stukjes natuur leiden. 

 

Routes

Een impressie

Nieuwsberichten over Grenspark Kalmthoutse Heide

Bekijk alle nieuwsitems