Nationaal Park
Drents Friese Wold

Over Nationaal Park Drents Friese Wold

Wold zonder grenzen met een verrassende variatie aan bos en stuifzand... Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. 

 

Bezoekerscentrum
Terwisscha 6A
8426 SJ Appelscha 

Bezoek website

Natuur & Landschap

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied. 

Activiteiten & Routes

In het Drents-Friese Wold kun je je nog klein in de natuur voelen. In de kern van het Nationaal Park is maximaal ruimte voor natuur. Dat betekent dat wegwijzers hier zoveel mogelijk ontbreken. Je kunt hier nog echt verdwalen. Even weg van de drukte van de maatschappij. Onze activiteiten zijn kleinschalig en natuurgericht.  Aan de rand en rond het Nationaal Park is meer te beleven. Vanuit Appelscha kun je vele outdoor activiteiten ondernemen. 

 

 

Activiteiten

Onze mountainbike routes horen bij de mooiste van Nederland. En we zijn nog steeds bezig ze mooier te maken. Het Drents-Friese Wold telt meer dan 100 km ruiterroutes, vrijwel allemaal gescheiden van autoverkeer. En natuurlijk is er in de fietsprovincie Drenthe alle ruimte voor fietsen en wandelen. 

 

 

 

 

Routes

Een impressie

Nieuwsberichten over Drents-Friese Wold

Bekijk alle nieuwsitems