Nationaal Park
Drentsche Aa

Over Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa is het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Hier liggen duizenden jaren geschiedenis in een waaier van beken. Natuur en mens werkten hier altijd samen. Je vindt er topnatuur met veel bijzondere planten en dieren. Het oeroude landschap is doordrenkt met cultuurhistorie. Je vindt hier de meeste prehistorische monumenten van ons land bij elkaar. Voel die geschiedenis in de dorpen, op de essen, velden en langs de beken. Een landschap waarin de beken nog vrij mogen kronkelen zoals ze dat al vele duizenden jaren doen. 

Bezoek website

Natuur & Landschap

Ontdek zelf het Drentsche Aa gebied. Volg de eeuwenoude karrensporen langs grafheuvels, hunebedden en galgenbergen. Struin over de zandweggetjes of banjer eens lekker door de modder. Voel het frisse water aan je handen, ruik de heidevelden en beleef de vennen, de uitgestrekte bossen en de zandmeren met strandjes. Neem de kleuren en de geluiden van de natuur in je op. Maak een spannende tocht in het pikkedonker of fiets langzaam door de schitterende beekdalen. Ook de Drentse heidekoeien en de twee schaapskuddes zijn de moeite van een bezoek meer dan waard. Rust tenslotte uit op de gezellige dorpsterrasjes en proef onze heerlijke streekproducten.

 

Onze Nationaal park Gastheren en Gastvrouwen bieden jou een warm onthaal en delen met liefde de geheimen van het gebied. Hier, in ons oeroude Drentsche Aa landschap, kom je echt tot rust. 

Activiteiten & Routes

Nationaal Park Drentsche Aa organiseert regelmatig leuke beleef activiteiten in het Drentsche Aa gebied. Variërend van excursies voor diverse doelgroepen tot evenementen zoals de Dag van het Nationaal Park. Hiervoor beschikt het Nationaal Park over een eigen team ervaren gidsen. Vaak organiseren we activiteiten in samenwerking met onze Nationaal Park partners.  

 

Activiteiten

Deelname aan Nationaal Park Drentsche Aa excursies is in principe gratis, tenzij anders vermeld. Na afloop vragen we een vrijwillige bijdrage voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Wilt u een Nationaal Park Drentsche Aa wandeling of excursie op maat organiseren voor familie- of bedrijfsuitje? Vraag naar de mogelijkheden!

 

Routes

Een impressie

Nieuwsberichten over Drentsche Aa

Bekijk alle nieuwsitems