Nationaal Park
Duinen van Texel

Over Nationaal Park Duinen van Texel

Nergens in Nederland is zoveel variatie in landschappen op de vierkante meter als op Texel. Kleurige heidevelden, bijzondere kwelders, natte duinvalleien, droge duinen, loof- en dennenbos, uitgestrekte stranden. Je vindt het allemaal in Nationaal Park Duinen van Texel.

 

Ecomare
Ruijslaan 92,
1796 AZ De Koog

 

Vogel Informatiecentrum
Kikkertstraat 42-44,
1795 AE De Cocksdorp

Bezoek website

Natuur & Landschap

Het duingebied van Texel is een afwisselend landschap met veel natte duinvalleien tussen droge duinen, bossen, heidevelden, kwelders en een uitgestrekte strandvlakte. Vele soorten planten en dieren hebben in dit gevarieerde gebied hun plek gevonden. De weidsheid van zee en strand, de beslotenheid van bossen en het uitgestrekte duinlandschap maken van het Nationaal Park Duinen van Texel een prachtig gebied om te bezoeken en een waardevol gebied om te beschermen. Het park biedt volop mogelijkheden om de natuur op je eigen manier te beleven. Bezoek de dynamische Slufter, de lepelaar kolonie in de Muy, de cultuurhistorie in de Bollekamer of het ontstaan van de duinen op de Hors.  

Activiteiten & Routes

Wandelen, fietsen, vogels kijken, bloemen ruiken, genieten, spelen en ontdekken. Je kunt het zelf doen, maar je kunt ook eens met een gids de natuur in. Afhankelijk van het soort excursie is het uitdagend voor kinderen, kun je er veel van leren of zie je dingen waar je anders aan voorbij was gelopen. Kies het type excursie dat bij je past en voeg een extra dimensie toe aan je vakantie op Texel!  

 

Activiteiten

Door de afwisselende landschappen in de duingebied van Texel maak je prachtige wandelingen. Van 1,5 kilometer over het Sommeltjespad tot een wandeling van 35 kilometer door alle verschillende landschappen. Ook voor mountainbikers en fietsers zijn er prachtige fietsroutes.  

 

 

 

Routes

Een impressie

Nieuwsberichten over Duinen van Texel

Bekijk alle nieuwsitems