Nationaal Park
Nieuw Land

Over Nationaal Park Nieuw Land

Nationaal Park Nieuw Land is het jongste nationaal park van Nederland én het grootste man-made natuurpark ter wereld met 29.000 hectare natuur! Letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Bezoek website

Natuur & Landschap

Nationaal Park Nieuw Land dankt zijn ontstaan aan het grootste inpolderingstraject ter wereld: de drooglegging van Flevoland! Het is een waar vogelparadijs met als icoon de zeearend. In de moerassen kom je kuddes heckrunderen en konikpaarden tegen. En de natuur is er man-made.   

 

Nationaal Park Nieuw Land is de thuishaven van allerlei soorten vogels. Hier zie je ganzen- en eendensoorten. Verschillende roofvogels zoals de buizerd en de torenvalk leven er. En allerlei trekvogels leggen jaarlijks duizenden kilometers af over de Oost-Atlantische flyway, met een bestemming of tussentijdse rustplek in Nieuw Land. Het is een waar vogelparadijs.  

 

De zeearend is hét icoon van Nationaal Park Nieuw Land. De zeearend, die nauwelijks nog voorkwam in Nederland, koos Nieuw Land als de plek om als eerste weer neer te strijken en te broeden. De zeearend is avontuurlijk en imposant. De spanwijdte gaat tot 2,5 meter. Nieuw Land is dé plek om in Nederland een zeearend te zien.  

Activiteiten & Routes

Kom Nationaal Park Nieuw Land lekker zélf verkennen. Dat kan uiteraard zonder plan: gewoon kijken waar de wind je brengt… Maar je kunt er ook voor kiezen om een door ons uitgezet pad te kiezen. Hieronder vind je een aantal activiteiten. Van fiets & wandelroutes tot excursies en festivals.  

 

 

Activiteiten

Nationaal Park Nieuw Land is een wandelgebied bij uitstek. Laat je verrassen en ontdek on-Nederlandse landschappen. Kijk steeds omhoog en zie verschillende vogels. Misschien wel een zeearend. Van uitdagende routes via rulle graspaden tot avontuurlijke wandelroutes over verharde paden.  

 

 

Routes

Een impressie

Nieuwsberichten over Nieuw Land

Bekijk alle nieuwsitems