Nationaal Park
Sallandse Heuvelrug
en Twents Reggedal

Over Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal: een plek waar je jezelf kunt zijn met veel ruimte om te bewegen. Waar je hartelijk wordt ontvangen en waar het boerenland, de natuur en het water nooit ver weg zijn.  

Bezoek website

Natuur & Landschap

Het is één van de grootste Nationale Parken van Nederland: een landschap vol karakter. Boerenland met koeien, akkers en velden, waterwinning en landgoederen. Met maar liefst vijf natuurgebieden van Europese topklasse, levendige dorpskernen en een avonturenpretpark. Hier kun je naar hartenlust sporten, maar net zo goed shoppen in de dorpen. Bij de boer logeren, genieten van streekgerechten of neerstrijken bij gastvrije ondernemers die je hartelijk ontvangen en je graag meer vertellen over dit prachtige gebied. 

Activiteiten & Routes

Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal is een gebied waar de kinderen eindeloos kunnen spelen maar waar je net zo goed aan je trekken komt als je van historie houdt, of van natuur. Je kunt in de vroege uurtjes met de boswachter op pad, mee met een excursie. Maar net zo goed duik je een museum in of laat je je meenemen in de rijke historie van het gebied

 

Activiteiten

Kies een bestaande tocht, of combineer verschillende knooppunten of keuzepunten en kies helemaal jouw eigen route. Fietsend of wandelend via het uitgebreide fiets- en wandelnetwerk. Je kunt trouwens ook met de kano of sup de rivier de Regge verkennen!

 

 

Routes

Een impressie

Nieuwsberichten over Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

Bekijk alle nieuwsitems