Nationaal Park
Schiermonnikoog

Over Nationaal Park Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is één van de meest wilde plekken van Nederland. Het eiland is gevormd door sterke zeestromen, straffe winden en stuivend zand. Nog altijd is de natuur op Schiermonnikoog voortdurend in beweging.

 

Bezoekerscentrum
Reeweg 9
9166 PW Schiermonnikoog 

Bezoek website

Natuur & Landschap

Op de Oosterkwelder en het strand gaat alles vanzelf. Mensen sturen hier niet in de ontwikkelingen. Zulke plekken zijn er in Nederland niet veel. De natuur vaart er wel bij als wind, water, zand en zout hun gang gaan. Dieren en planten vinden hun eigen plek in het gebied. Tegelijk is er de verantwoordelijkheid om soorten en habitats waar het slecht mee gaat te ondersteunen. Natuurmonumenten beheerten beschermt de natuur van Schiermonnikoog zodat iedereen ervan kan blijven genieten. 

 

Sinds 1989 is Schiermonnikoog een Nationaal Park. Het hele Waddengebied is in 2009 door UNESCO erkend als Werelderfgoed.  

Activiteiten & Routes

In Nationaal Park Schiermonnikoog is van alles te ontdekken en te beleven: de paarsbloeiende kwelder, het eindeloze strand, de modder van het wad… Wie het leuk vindt om mee op pad te gaan in de boeiende natuur van Schiermonnikoog kan gedurende het hele jaar mee met allerlei excursies. Strandjutten, vogels kijken, wadexcursies, fietstochten, dorpswandelingen en nog veel meer, zowel voor kinderen als volwassenen.  

 

Activiteiten

Wandelen door de natuur geeft je een groot vrijheidsgevoel en daar word je gelukkig van. In de  app Natuur Routes van Natuurmonumenten  kun je routes downloaden en zelf op pad gaan door de natuur van Nationaal Park Schiermonnikoog. In de zomer is de wandelroute door duin en strand zeker aan te raden. Ga je op pad met kinderen? Kies dan voor de familieroute Berkenplas, een korte route door de speelnatuur van OERRR. 

 

Routes

Een impressie

Nieuwsberichten over Schiermonnikoog

Bekijk alle nieuwsitems