Nationaal Park
Veluwezoom

Over Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom telt ruim 5.000 hectare en is onderdeel van de Veluwe, een groot, aaneengesloten natuurgebied. Je vindt hier haast ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Kenmerkend voor Nationaal Park Veluwezoom is het reliëf: nergens anders op de Veluwe vind je zoveel heuvels en heb je zo’n mooi uitzicht. 

 

Bezoekerscentrum
Heuvenseweg 5a
6991 JE Rheden 

Bezoek website

Natuur & Landschap

Aan de zuidrand liggen statige landgoederen met parkbossen en een klaterende beek. Bij het bezoekerscentrum in Rheden kun je terecht voor informatie en activiteiten. Ook kunnen kinderen zich daar uitleven in speelnatuur van OERRR. Hou je meer van rust? Verder het gebied in zijn plekken waar je bijna niemand tegenkomt. De kans is des te groter dat je er wilde zwijnen of herten ziet. Ook Schotse hooglanders en IJslandse paarden zijn bewoners van Veluwezoom. 

 

In 1911 kocht Natuurmonumenten het eerste stukje Veluwezoom. Sindsdien verwierf Natuurmonumenten steeds meer gebieden in de buurt. Zo groeide de Veluwezoom uit tot het uitgestrekte natuurgebied van vandaag, met de garantie van eeuwige bescherming. 

Activiteiten & Routes

Niet ver van het treinstation Rheden en de stad Arnhem ligt Bezoekerscentrum Veluwezoom. Loop er binnen voor routes, speurtochten of ga op pad met een boswachter. Bij de balie helpen ze je graag verder! Alvast inspiratie opdoen of een activiteit boeken?

 

Activiteiten

Trek je wandelschoenen aan of stap op de pedalen! In Nationaal Park kom je door statige parkbossen, voel je de heuvels in je kuiten en geniet je van eindeloze vergezichten. Ook kun je er eindeloos zwerven door ongerepte natuur. In Nationaal Park Veluwezoom vind je voor ieder wat wils. 

 

Routes

Een impressie

Nieuwsberichten over Veluwezoom

Bekijk alle nieuwsitems