Nationaal Park
Hollandse Duinen i.o.

Over Nationaal Park Hollandse Duinen i.o.

Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Het is een uniek gebied waar landgoederen, duinen, bollenvelden, veenweiden, dorpen en steden elkaar afwisselen. Het is enorm divers, steeds anders en vol beleving.  Met een beetje geluk zie je vossen, reeën en zeehonden. En dat midden in het drukst bevolkte gebied van Nederland. 

 

Bezoekerscentrum
Meijendelseweg 40-42
2243 GN Wassenaar

Bezoek website

Natuur & Landschap

Het is ook de naam van de stichting waarbinnen Dunea, Staatsbosbeheer, provincie Zuid-Holland, Gemeente Den Haag, Hoogheemraadschap van Delfland en Hoogheemraadschap van Rijnland samenwerken met gemeenten, terreinbeheerders en andere gebiedspartners, om stad, natuur, cultuur, landschap en zee te verbinden. Het doel is het gebied, bestaande uit oude en jonge duinen in stedelijke omgeving, veerkrachtig, aaneengesloten en beleefbaar te maken en te houden. Daarvoor verbinden we partijen en gebieden, versterken we samen de kwaliteit van de natuur en verankeren we de waarde in hoofden en harten van mensen. 

Activiteiten & Routes

Even de stad uit, rust en stilte opzoeken, het kan in Nationaal Park Hollandse Duinen. Ook met kinderen is er genoeg te beleven, bezoek een kasteel, speelbos of ga samen op zoek naar beestjes en planten. En cultuur? Ook dat is onderdeel van Hollandse Duinen. Ontdek de culturele en historische elementen in het park: geniet van statige landgoederen, talloze interessante musea en historische gebouwen. 

 

Activiteiten

Nationaal Park Hollandse Duinen is een wereld vol ontspanning en sport. En dat allemaal dichtbij de stad. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen door de bossen en duinen, over het strand en op landgoederen. Korte of lange routes, geschikt voor kinderen, maar ook meer uitdaging is mogelijk via mountainbikeroutes over zanderige hellingen. Volg een van de routes om te schakelen tussen hartje stad en inspirerende natuur.

 

Routes

Een impressie

Nieuwsberichten over Hollandse Duinen

Bekijk alle nieuwsitems