EUROPARC Conferentie 2023
in Leeuwarden

Om de samenwerking tussen de Nederlandse nationale parken met de parken elders in Europa te bevorderen, zijn de 21 nationale parken in Nederland lid van de Europese Federatie voor nationale parken. Dit jaar vertegenwoordigen de Nederlandse nationale parken de EUROPARC Conferentie, in samenwerking met de EUROPARC Federation. 

 

EUROPARC Conferentie 2023

In 2023 vindt de EUROPARC Conferentie plaats in Nederland. Van 3 tot 6 oktober komen deelnemers en genodigden samen in Leeuwarden voor een interactief, relevant en praktisch programma. Het thema van dit jaar is “Tribute to our landscape, where nature and people meet in harmony”, waarmee de schoonheid en diversiteit van de vele natuurlijke en culturele Europese landschappen wordt gevierd. Deze plekken behoren tot de meest waardevolle culturele schatten van de Europese samenleving.

 

 

Binnen dit thema speelt de conferentie in op belangrijke actuele ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, klimaat, duurzame economie en welke grote transities ons in de toekomst te wachten staan.

 

Deze conferentie is extra bijzonder omdat het samenvalt met het 50-jarig jubileum van de EUROPARC Federation. De conferentie focust op verleden, heden en toekomst – om ervaringen uit te wisselen, daar lering uit te trekken en stappen vooruit te zetten. Een recordaantal jongeren neemt deel aan de conferentie, vanuit de focus om samen een groene toekomst te creëren.

 

Meer weten over de conferentie? Bezoek de website

 

Over de EUROPARC Federation

De EUROPARC Federation bestaat uit meer dan 370 leden (overheden, NGO’s en particulieren) uit 38 Europese landen. EUROPARC biedt de mogelijkheid om op de jaarlijkse conferenties en binnen de desbetreffende werkgroepen van EUROPARC ervaringen te delen op het gebied van natuurbescherming, beheer en inrichting, duurzaam toerisme, samenwerkingsvormen, marketing, monitoring, educatie en communicatie.